דמי מחלה

מתי ובאילו מקרים מגיע לכם לקבל את דמי המחלה מהמעסיק?

יום אחד פשוט נפלתם למשכב, ולא התאפשר לכם לעבוד…

בין אם מדובר במספר ימי מחלה ובין אם מדובר במחלה ארוכת טווח, חוק דמי מחלה, התקנות והפסיקה מסדירים את זכויותיכם אל מול המעסיק שלכם ומאפשרים לכם לדאוג להחלמתכם במקום למקום פרנסתכם.

חוק דמי מחלה קובע כי במידה ונפלתם למשכב יש לשלם לכם משכורת חלקית על מנת שתוכלו להמשיך ולהתקיים ולמעשה לחזור כמה שיותר מהר למקום עבודתכם.

החישוב של דמי מחלה יתבצע על פי הנוסחה הבאה:

–           עבור היום הראשון אינכם זכאים לדמי מחלה.

–           בעד יום המחלה השני והשלישי, ניתנים לכם דמי מחלה בגובה של 50% מהשכר הרגיל שלכם.

–           בעד יום המחלה הרביעי ואילך, דמי המחלה הינם בגובה השכר הרגיל.

מבחינת כמות ימי המחלה, החוק קובע כי הנכם זכאים לתשלום עבור יום וחצי מחלה בגין כל חודש עבודה (כלומר 18 ימי מחלה בשנה), כאשר ניתן לצבור מקסימום 90 ימי מחלה.

לידיעתכם, החוק קובע את מינימום הזכויות אליהם אתם זכאים, אך יש באפשרותכם לקבוע בהסכם העבודה עליו אתם חתומים מול המעסיק תנאים שונים המיטיבים עמכם כגון: תשלום מלא עבור ימי המחלה החל מהיום הראשון, זכאות של למעלה מ-18 ימי מחלה בכל שנה ואף צבירת ימי מחלה מעל ל-90 ימים (כפי שקיים למשל בהסכמי העסקה של עובדי המדינה).

חשוב לשים לב כי על מנת לנצל את זכויותיכם על פי חוק לעניין תשלום דמי מחלה, יש לדווח על מחלתכם למעסיק תוך 3 ימים מהיום בו נפלתם למשכב, ובמידה ונתבקשתם לכך עליכם לספק אישור מרופא בו מפורט דבר מחלתכם והתאריכים הרלוונטיים.

במידה ועמדתם בתנאים לעיל, על המעסיק לשלם לכם עבור ימי המחלה אשר אתם זכאים לקבל תשלום עבורם, במשכורתכם הקרובה. במידה ולא עשה כן או לחלופין שילם עבור ימי המחלה במועד מאוחר יותר, הנכם זכאים לתשלום עבור הלנת שכר.

למידע נוסף – ראו גם שאלות נפוצות בנושא דמי מחלה

במידה ונקלעתם למצב בו הינכם נעדרים מהמשרד עקב מחלה והינכם מעוניינים לקבוע פגישת ייעוץ על מנת לדעת מהן זכויותייכם בעניין של דמי מחלה

צלצלו אלינו:

09-8995871