מחלת מקצועמחלת מקצוע

ישנם מקרים בהם חליתם בעקבות תנאי העבודה במקום עבודתכם, ואינכם יודעים כי במצב זה הנכם זכאים לזכויות והטבות מהמוסד לביטוח לאומי כנפגעי מחלת מקצוע.

ההגדרה למחלת מקצוע

מחלת מקצוע הינה מחלה אשר עובד לוקה בה במהלך עבודתו. לא כמו במקרה של תאונת עבודה, אשר פעמים רבות הינו מקרה חד פעמי ונקודתי, מחלת מקצוע הינה תוצאה של מחלה שהתגבשה אצל העובד עקב תנאי העבודה שלו. למשל: במקרים בהם העובד חשוף לחומרים או לתנאים מזיקים כגון רעש חזק במקום העבודה, חשיפה לחומרים כימיים, פיזיקלים ו/או ביולגיhם וכיוצ', לאורך תקופה ממושכת, אשר גורמים בסופו של דבר למחלת מקצוע ממנה הוא סובל.

 

מעוניינים להתייעץ בנושא מחלת מקצוע? צלצלו אלינו עוד היום:

09-8995871

הצעדים שיש לנקוט בהם במידה והנכם חושדים כי הנכם חולים במחלת מקצוע

1. במידה והנכם חושדים כי הנכם חולים עקב תנאי העבודה והחומרים אליהם אתם נחשפים במקום עבודתכם, עליכם לפנות לרופא תעסוקתי בקופה בה הנכם מבוטחים.
2. תפקידו של הרופא התעסוקתי הינו לבחון את מחלתכם ומה הגורמים לה, ולקבוע האם מדובר במחלה שנגרמה עקב תנאי עבודתכם אשר בעקבותיה תהיו זכאים להטבות מהמוסד לביטוח לאומי.
3. במידה והרופא התעסוקתי קבע כי מחלתכם הינה מחלת מקצוע, עליכם לפנות בתביעה למוסד לביטוח לאומי בליווי כל המסמכים המעידים על מצבכם הרפואי ומוכיחים את הקשר בין מחלתכם לתנאי עבודתכם.
4. במידה והמוסד לביטוח לאומי דוחה תביעתכם להכיר בכם כחולים במחלת מקצוע, יש באפשרותכם להגיש תביעה לבית הדין האזורי לעבודה אשר בסמכותו לקבוע כי יש להכיר בכם כחולים במחלת מקצוע.

תביעה להכרה במחלת מקצוע

בשונה מקבלת דמי מחלה, בהגישכם תביעה למוסד לביטוח לאומי לקבלת פיצויים עקב מחלת מקצוע עליכם להוכיח שני תנאים מצטברים:
1. המחלה שממנה אתם סובלים נחשבת מחלת מקצוע והיא מופיעה ברשימת מחלות המקצוע שנקבעו בחוק
רשימת מחלות המקצוע מפורסמות ומתעדכנות בתקנות הביטוח הלאומי. לדוגמה, מחלות המקצוע המוכרות ביותר הינן: סרטן כתוצאה מחשיפה לחומרים מסרטנים, בעיות בנשימה כתוצאה מחשיפה לחומרים רעילים, בעיות שמיעה, מחלות עור וכיוצ'. לידיעתכם, שר העבודה והרווחה רשאי לעדכן את הרשימה, ובהתאם לכך אכן הרשימה מתעדכנת מעת לעת בתקנות הביטוח הלאומי.
2. המחלה נוצרה עקב עבודתכם אצל המעסיק שלכם או מי מטעמו
כלומר, עליכם להוכיח כי קיים קשר סיבתי בין המחלה ממנה אתם סובלים לתנאי העבודה במקום עבודתכם.

ככלל במידה ואינכם עומדים בשני התנאים לעיל, אינכם זכאים לפיצוי מהמוסד לביטוח לאומי. יחד עם זאת, ישנם מקרים בהם העובד חולה עקב תנאי עבודתו, אך המחלה ממנה הוא סובל לא קיימת ברשימת מחלות המקצוע. על מנת לוודא כי אותם עובדים יוכרו כחולים במחלת מקצוע ויוכלו לקבל פיצוי ראוי, בתי המשפט הרחיבו את הפרשנות למחלת מקצוע למצבים נוספים כגון מיקרוטראומה או תאונה מגורמים שלא נראים לעין כגון: סכרת, אירוע לבבי, אירוע מוחי וכיוצ'.

חליתם עקב תנאי עבודתכם – מומלץ לפנות לעורך דין!

הוכחה כי קיים קשר סיבתי בין המחלה בה הנכם חולים למקום עבודתכם, הינה משימה לא פשוטה!
פעמים רבות ועל אף העובדה שהנכם עובדים עם חומרים מסוכנים באופן יומיומי, מקום העבודה יטען כי החשיפה שלכם לחומרים התבצעה בצורה תקנית בהתאם לחקיקה ולנהלים ועל כן מחלתכם אינה קשורה למקום העבודה. על אחת כמה וכמה כאשר התנאים במקום עבודתכם כככל לא נחשבים "בעייתיים" אך בכל זאת חליתם בעקבותיהם (לדוגמה: מורים אשר נפגעו בקולם בעקבות המקצוע שלהם, במקום עבודה עם רעש, חומרים שלא בהכרח נחשבים רעילים שעבדתם אתם וכו').
הוכחת הקשר הסיבתי מחייבת גם חוות דעת רפואית על ידי מומחה בתחום, אשר לחוות דעתו פעמים רבות יש משקל רב בהחלטת המוסד לביטוח לאומי ו/או לבית המשפט.
על כן, במידה והנכם חושדים כי חליתם עקב התנאים במקום עבותכם, מומלץ להתייעץ עם עורך דין מומחה אשר ינחה אתכם וילווה אתכם בהליך, וכך תוכלו לדאוג להחלמתם ובריאותכם בצורה מקסימלית.

משרד עורכי דין קלרפלד, בעל ניסיון רב בעבודה עם מומחים רפואיים בתחומים השונים, ובהוכחת קשר סיבתי בין תנאי מקום העבודה למחלת העובד.

 

לפגישת ייעוץ עם עורך דין מומחה להוכחת מחלת מקצוע, צרו קשר או צלצו אלינו:

09-8995871