זכויות עובדים בחגים

כאשר מדברים על החגים בדרך כלל חושבים על חופשה עם המשפחה והילדים ולא על עבודה. יחד עם זאת, ישנם עובדים רבים הנאלצים לעבוד בתקופת החגים, ובהתאם לכך, ניתנות להם זכויות נוספות אליהן הם זכאים עבור העבודה בתקופה זו. בין אם עבדתם בערב חג, בחג עצמו או בחול המועד, חשוב שתדעו מהן הזכויות אליהם אתם זכאים על פי החוק.

 

למידע נוסף על זכויות עובדים בחגים צלצלו:

09-8995871

 

זכויות עובדים בחגים – כמה שעות אני מחויב לעבוד בערב חג?

ככלל, עובדים בחגים אשר עובדים בערב חג, זכאים לעבוד שעה אחת פחות מיום עבודה רגיל:
1. במקום עבודה בו עובדים חמישה ימים בשבוע 9 שעות ביום

יום העבודה יהיה 8 שעות במקום 9 שעות עבודה.
2. במקום עבודה בו עובדים שישה ימים בשבוע 8 שעות ביום

יום העבודה יהיה 7 שעות במקום 8 שעות עבודה.
3. חריג ביום כיפור –

להבדיל משאר ערבי החג, בערב יום כיפור החוק קובע כי יום העבודה יהיה בן 6 שעות עבודה.

יש לציין כי ישנם מקומות עבודה אשר חלים עליהם הסכמים קיבוצים או חוזים אישיים אשר מיטיבים עם העובדים וקובעים כי עובד בערב חג יעבוד פחות שעות ממה שנקבע בחוק.

זכויות עובדים בחגים – מה התשלום אליו אני זכאי עבור עבודה בחג?

עובדים בחגים אשר עובדים בחג עצמו זכאים לזכויות כאילו עבדו ביום שבת. המשמעות לכך היא כי הם זכאים לזכויות הבאות:
1. שכר העבודה של עובדים בחגים יעמוד על 150% משכר העבודה הרגיל.
2. עובדים בחגים אשר עובדים שעות נוספות יזכו לתשלום של 175% משכר העבודה הרגיל עבור השעתיים הנוספות הראשונות ו – 200% משכר העבודה הרגיל עבור כל שעה מעבר לכך.

זכויות עובדים בחגים – עבודה בחול המועד

דיני העבודה לא מתייחסים לעובדים בחגים אשר עובדים בחול המועד ועל כן, שכר העבודה בחול המועד הוא כדין שכר עבודה ביום חול רגיל.
יש לציין כי במקומות עבודה רבים מקובל לעבוד מספר שעות קטן יותר בימי חול המועד מיום עבודה רגיל. החלטה זו יכולה להיקבע בתוך הסכם עבודה קיבוצי במקום העבודה, בחוזה עבודה אישי ואף מתוך נוהג המתקיים שנים רבות במקום עבודתכם.

האם ניתן להכריח אותי לצאת לחופש בתקופת החגים?

פעמים רבות המעסיק יוצא לחופש בתקופת החגים ובהתאם לכך מוציא את העובדים שלו לחופשה מרוכזת על חשבון ימי החופש של העובד עצמו. נשאלת השאלה האם מותר לו לפעול כך? התשובה לכך היא כן, אך על המעסיק לעמוד במספר תנאים בקביעתו שלא עובדים בחגים:
1. אם מספר ימי החופשה הוא שבעה ימים לפחות (כולל ימי מנוחה שבועית), על המעסיק להודיע לעובדים כי הם לא עובדים בחגים לפחות שבועיים מראש.
2. המעסיק מחויב לוודא כי העובד צבר מספיק ימי חופשה, מכיוון שלא ניתן לחייב עובד לצאת לחופשה מרוכזת על חשבון ימי חופשה עתידיים. במצב בו המעסיק יחייב את העובד לצאת לחופשה בתקופה של חגים (למשל במצב בו העסק בכל מקרה סגור), עובד אשר אין לו מספיק ימי חופשה "ירוויח" על חשבון המעסיק.

 האם אני זכאי לתשלום במידה והייתי חולה בחג?

ככלל, החוק מחייב את המעסיק לשלם לעובד משכורת מלאה כאשר הוא נמצא בחופשה בחגים. יחד עם זאת, יכול להיות מצב בו העובד חולה בתקופת החגים, כך שלמעשה אותה תקופה מהווה חופשת מחלה עבורו ולא חופשה בחגים. לאור האמור, נשאלת השאלה, האם אפשר להמיר את ימי החופשה של החגים בימי מחלה?

התשובה לכך היא שהחוק מאפשר במצבים מסוימים להמיר את ימי חופשת החג בימי מחלה, אך מפצל זאת לעובדים אשר מקבלים משכורת חודשית, להבדיל מעובדים אשר מקבלים משכורת שעתית/יומית –
1. עובדים בחגים במשכורת חודשית

תקופת המחלה כוללת ימי מנוחה שבועית וחגים ועל כן, במידה והעובד היה חולה בימי החג, על המעסיק לנכות ימים אלה מהמכסה של ימי המחלה הצבורה לו.

2. עובדים בחגים במשכורת שעתית/יומית

תקופת המחלה לא כוללת ימי מנוחה שבועית וחגים ועל כן, ככלל, אין לנכות ימים אלה מימי המחלה הצבורים.

משרדינו מומחה בנושא דיני עבודה בכלל ובכל הקשור לנושא זכויות עובדים בחגים בפרט. במידה ואתם מרגישים כי זכויותיכם קופחו בכל הקשור לעבודה בחגים ו/או הנכם מעוניינים לברר זכויותיכם בכל הקשור לעבודה בחגים, מומלץ לקבוע פגישה עם עו"ד מומחה לדיני עבודה.

 

לקביעת פגישת ייעוץ בנושא זכויות עובדים בחגים צרו קשר או צלצלו:

09-8995871