חטיפת ילדים

יום אחד גילית כי הגרוש/ה שלך עזב/ה את ישראל יחד עם הילדים ללא כוונה לחזור, האם יש דרך להחזיר אותם?חטיפת ילדים
התשובה לכך במקרים רבים היא בהחלט כן!

מהי חטיפת ילדים?

חטיפת ילדים היא לקיחת הילדים שלך למדינה אחרת ללא הסכמתך כאשר בדרך כלל חטיפה מתבצעת על רקע של סכסוך בין בני זוג (נשואים או גרושים) בנוגע להסדרי משמורת וראייה. יש לציין כי חטיפת יכולה להיות מישראל למדינה אחרת או לחלופין ממדינה אחרת לישראל. בשני המצבים אם אין הסכמה של ההורה שממנו נלקחו הילדים למדינה אחרת, ו/או אישור מבית המשפט בעניין, מדובר בחטיפת ילדים.
הפתרון הבינלאומי לחטיפת ילדים ניתן בשנת 1980 באמנת האג, אשר מדינות רבות (כולל ישראל) חתומות עליה ואימצו אותה לחקיקה המדינית.

אמנת האג וקליטתה במדינת ישראל

מדינת ישראל חתמה על אמנת האג בשנת 1991 וקלטה אותה למשפט הישראלי בחוק אמנת האג – החזרת ילדים חטופים.
מטרתה המרכזית של האמנה היא להבטיח כי קטין אשר נלקח ע"י אחד מההורים שלו למדינה זרה ללא הסכמתו של ההורה השני, יוחזר למדינה בה הוא מתגורר במהירות האפשרית. עם החזרתו של הקטין למדינה בה הוא גר, בית המשפט המוסמך באותה מדינה יהיה בעל הסמכות לקבוע בשאלת המשמורת וטובתו של אותו קטין בכל הנוגע למעבר למדינה אחרת. אמנת האג למעשה מאפשרת פתרון מעשי וענייני בכל הנוגע לחטיפת ילדים בין מדינות כאשר המדינות החתומות עליה מחויבות לנקוט בכל האמצעים הראויים כדי להבטיח את קיומם של יעדי האמנה.

חטיפת ילדים מישראל למדינה אחרת

במקרים של ביצוע חטיפה מישראל למדינה אחרת, ללא הסכמת ההורה הנמצא בישראל, יש לפעול בענין כמה שיותר מהר ובהתאם לאמנת האג:
בשלב הראשון יש לפנות לרשות המרכזית העוסקת בכך, כאשר במדינת ישראל מדובר במחלקה הבינלאומית בפרקליטות המדינה, אשר בשיתוף פעולה עם ההורה תגיש בקשה לרשות המרכזית במדינה אליה נחטף הקטין.
במקביל ניתן לפנות אל עורך דין לדיני משפחה ולהגיש פנייה לבית המשפט במדינה אליה נחטף הקטין או לחלופין לרשויות המתאימות בדרישה להחזרת הקטין החטוף בהתאם לאמנת האג.
ככלל, הרשויות של המדינות מחויבות להחזיר את הקטין למדינה בה הוא גר מלבד מספר חריגים אשר בגינם הקטין לא יושב למדינה אשר ממנה הוא נחטף.

להתייעצות בנושה חטיפת ילידם אל תחכו! צלצלו מייד:

09-8995871

חריגים להחזרת ילדים חטופים למדינה ממנה נחטפו

על פי אמנת האג ישנם מספר חריגים לחטיפת ילדים בהם הקטין לא יוחזר למדינה ממנה נחטף. למשל: במצבים בהם הקטין השתלב במקום אליו הוא נחטף וזהו המקום המהווה את מרכז חייו. כאמור, מדובר בנסיבות חריגות יחסית בהם הקטין כבר הספיק להשתלב במקום אליו נחטף, ומתרחש בדרך כלל כאשר ההורה ממנו נחטף הקטין, מתעכב זמן רב בפעולה מול הרשויות המתאימות בדרישה להחזרת הקטין ובניגוד לאמנת האג הקובעת כי יש לפעול תוך שנה מהיום בו נחטף הקטין. חריג נוסף לדוגמה הוא במצב בו ניתן להוכיח כי לקטין ייגרמו נזקים פיזיים או פסיכולוגיים חמורים בגין השבתו. כאמור מדובר בחריגים ובנסיבות מאוד קיצוניות אשר יש להוכיחן על מנת להשאיר את הקטין במדינה אליה הוא נחטף.

חטיפת ילדים ממדינה מחוץ לישראל לעבר ישראל

הסמכות לדון בחטיפת ילדים נתונה לבית המשפט במקום בו הקטין החטוף מצוי. במדינת ישראל הסמכות נתונה לבית המשפט לענייני משפחה בתל אביב במידה ולא ידוע מיקומו של הקטין, במידה וכן הסמכות תינתן לבית המשפט לענייני משפחה שבסמכותו נמצא הקטין. בית המשפט לענייני משפחה ידון בעניין חטיפת הילדים ויפעל בהתאם לאמנת האג. יש לציין כי לוח הזמנים בתביעה להחזרת קטין חטוף הינו סדר דין מהיר כאשר דיון בעניין מתקיים לא יאוחר מ – 15 ימים ממועד הגשת התביעה.

האם יש דרך למנוע חטיפת ילדים?

כן! הדרך הטובה ביותר למנוע מבן/בת זוגך לחטוף את ילדיכם למדינה זרה היא בהגשת בקשה לבית המשפט לצו עיכוב יציאה מהארץ אשר ימנע מהורה אחד להוציא את הקטין מהארץ ללא הסכמתו של ההורה השני. בדרך זו במידה ואחד מההורים יהיה מעוניין להגר עם ילדיו למדינה אחרת מהמדינה בה גר ההורה השני, הוא ייאלץ לעשות זאת בדרך החוקית ע"י הגשת תביעה להגירת הילדים לבית המשפט לענייני משפחה.

במידה ונפלת קורבן לחטיפת ילדייך ע"י בן/בת הזוג או בן משפחה אחר – חובה לפנות לעו"ד מומחה בדיני משפחה באופן מיידי!

חטיפת ילדים הוא נושא מאוד רגיש אשר יש לטפל בו באופן מיידי ובמקצועיות רבה! כל פעולה שתבצעו בעניין יכולה להשפיע על החזרת ילדיכם אליכם ועל כן מומלץ לפנות בענין לעורך דין הבקיא בנושא חטיפת ילדים. משרד עורכי דין קלרפלד בעל ניסיון רב בכל הקשור לחטיפת ילדים ויוכל לסייע לכם לטפל במצב ביעילות ובמקצועיות כך שתוכלו לשוב ולראות את ילדיכם במהירות האפשרית.

לקביעת פגישת ייעוץ בנוגע לחטיפת ילדים צלצלו:

09-8995871