תאונת עבודה

תאונות עבודה הינן שכיחות ביותר במקומות עבודה הקשורים לעבודה פיזית בעיקר אבל לא רק. ישנן דוגמאות רבות לכך מהיומיום כגון: נפילות מסולם, פריצות דיסק עקב הרמת משקל כבד, החלקה על חומרים מחליקים, אירוע לב עקב לחץ במקום העבודה וכיוצ'. במידה ונפצעתם במקום עבודתכם הדבר יכול להיחשב כתאונת עבודה, ובהתאם לכך ייתכן ואתם זכאים לפיצוי מביטוח לאומי ואולי אף מהמעסיק. על מנת לבדוק האם אתם זכאים לפיצוי עקב תאונת עבודה, יש לבחון תחילה האם פציעתכם מוכרת בביטוח לאומי כתאונת עבודה.

מה נחשב לתאונת עבודה?

תאונת עבודה יכולה להיות כל אחד מהדברים הבאים:

  1. תאונת עבודה תוך כדי ועקב עבודתו של העובד במקום עבודתו.
  2. תאונת עבודה בדרך למקום עבודה או ביציאה ממקום העבודה.
  3. תאונת עבודה שנוצרה עקב חומרים שהעובד התעסק איתם במקום העבודה. מקרה זה נקרה בשפה המשפטית מחלת מקצוע.
  4. תאונת דרכים בדרך למקום העבודה, במקום העבודה עצמו, וביציאה ממקום העבודה.

נפגעתי בתאונת עבודה, מה עליי לעשות?

במידה ונפגעת בתאונת עבודה מומלץ לפעול כדלקמן:

  1. יש להתפנות לגורם רפואי (בית חולים, קופת חולים וכיוצ') כמה שיותר קרוב למועד התאונה.
  2. יש לתעד כל הקשור לתאונת עבודה – צילום מקום התאונה, השגת עדויות לתאונה, תיעוד בכתב של האירוע, לקיחת דוח משטרתי במידה ויש וכיוצ'.
  3. יש לשמור כל מסמך רפואי הקשור לטיפול שקיבלתם בעקבות התאונה החל מהטיפול הראשוני וכל טיפול שבוצע לאחר מכן. חשוב לוודא כי הגורם המטפל תיעד במסמכים הרפואיים את נסיבות המקרה.
  4. לאחר שביצעתם את כל האמור לעיל, עליכם לפנות למעסיק שלכם ולמלא טופס תביעה לתאונת עבודה. מדובר בטופס של ביטוח לאומי – ב.ל.250 אשר עליכם למלא אותו על מנת שביטוח לאומי יכיר בכך כי התאונה שעברתם היא אכן תאונת עבודה. .
  5. יש להגיש תביעה להכרה בתאונת עבודה לביטוח לאומי מכיוון שהוא הגוף האחראי למתן פיצוי עקב התאונה.

הגשת תביעה לביטוח לאומי עקב תאונת עבודה

במידה ונפגעתם בתאונת עבודה, הגוף אשר אחראי לסייע לכם עקב אובדן ההכנסה שיווצר לכם הינו המוסד לביטוח לאומי. החובה נוצרת בעקבות תשלומי הביטוח הלאומי שהנכם משלמים דרך המעסיק שלכם או באופן עצמאי. התשלום שהנכם משלמים לביטוח לאומי למעשה נותן לכם ביטוח לנפגעי עבודה אשר תפקידו לסייע לכם ולפצות אתכם במקרה של תאונת עבודה ובמצב שאינכם כשירים לעבוד עקב כך.

הפיצוי הכספי שהנכם זכאים לו עקב ההכרה בתאונת העבודה ע"י המוסד לביטוח לאומי, הנו כדלקמן:

  1. דמי פגיעה –
    זהו תשלום שמועבר אליכם ע"י הביטוח הלאומי כפיצוי על אובדן שכר או הכנסה בתנאי שאתם לא מסוגלים לעבוד, לא במקום עבודתכם וגם לא בעבודה מתאימה אחרת כתוצאה מהפגיעה. דמי הפגיעה מוגבלים לתקופה של עד 3 חודשים.
  1. במצב של נכות 
    אם נותרה לכם נכות כתוצאה מהפגיעה, תהיו זכאים מהביטוח הלאומי לקצבת נכות מהעבודה או למענק, וזאת בהתאם להחלטת הוועדה הרפואית שתופיעו בפניה.
  1. טיפול רפואי חינם
    במצב בו הוכרתם כנפגעי תאונת עבודה הנכם זכאים לטיפול רפואי חינם כל עוד אתם מקבלים טיפול רפואי כתוצאה מהפגיעה. לשם קבלת הטיפול עליכם לפנות לקופת החולים עם הפניה מהמעסיק לקבלת טיפול רפואי. יצויין כי סוג הטיפול ואופי הטיפול ייקבעו ע"י הרופא המטפל בכם בקופת החולים שאתם שייכים אליה.
  1. במצב בו נפטר הנפגע מתאונת עבודה –
    במצב זה, הביטוח הלאומי ישלם לבני משפחתו של הנפטר קצבה או מענק.

האם אני זכאי לכספים נוספים חוץ מביטוח לאומי עקב תאונת עבודה?

במידה ונפגעת בתאונת עבודה עקב רשלנות של המעסיק שלך, יש באפשרותך גם להגיש תביעה נגד המעביד וחברת הביטוח שלו. לדוגמה: במצב בו החלקת במקום העבודה משלולית שמן מכיוון שהמעסיק לא דאג להדריך את העובדים בנהלי בטיחות וגם לא וידא שאכן נהלי הבטיחות תקינים במקום העבודה. יצויין כי תביעת רשלנות מורכבת ולא פשוט להוכיחה. לא אחת יש צורך בהגשת חוות דעת מומחים וכי ההליך בדרך כלל אורך זמן רב. יחד עם זאת, בדרך כלל הפיצוי בתביעת רשלנות גבוה יותר מהפיצוי שמשלמים לכם בביטוח לאומי ועל כן, מומלץ להתייעץ עם עו"ד מומחה לתאונת עבודה, על מנת לבדוק מה סיכוי תביעתכם.

במידה ונפגעתם מומלץ להתייעץ עם עו"ד מומחה לתאונת עבודה!

משרד עורכי דין קלרפלד בעל ניסיון בכל הקשור לתאונת עבודה. עורכי הדין במשרד יוכלו לסייע לכם בייעוץ אודות הגשת התביעה לביטוח לאומי, השגת מסמכים, ייצוג מול ועדות רפואיות ותביעות לבית המשפט, במידת הצורך.

לקביעת פגישת ייעוץ עם עו"ד מומחה לתאונת עבודה, צרו קשר