תאונות תלמידים
כאשר אתה מפקיד את ילדך בבית הספר, אתה סומך על הצוות המקצועי שם
שישמור על הילד שלך בצורה הטובה ביותר הן מבחינה בטיחותית והם מהפן החברתי. יחד עם זאת, תאונות קורות ויש אחוז לא קטן בישראל ובעולם כולו של תאונות תלמידים אשר מתרחשות במהלך פעילות בית הספר וגם לאחריה. רבים מההורים מטפלים בילדיהם דרך קופות החולים ולא מודעים לכך שכל תלמיד מבוטח בביטוח תאונות תלמידים אשר בא לסייע לתלמיד שנפגע הן מהפן הכלכלי והן מהפן הטיפולי בכל הקשור לפציעתו.
מי זכאי לביטוח תאונות תלמידים?
חוק לימוד חובה קובע כי כל מי שזכאי לחינוך חינם, חייב להיות מבוטח בביטוח תאונות תלמידים אישי. נכון למועד כתיבת מאמר זה מדובר בילדים בגילאים 3-5 ובתלמידים הלומדים בכיתות א' עד יב'. האחריות לבטח את התלמידים בביטוח תאונות תלמידים מוטלת על רשות החינוך המקומית שבתחום שיפוטה נמצא מוסד החינוך בו התלמיד לומד. למעשה, בתחילת כל שנת לימודים על ההורים לשלם תשלום חובה למוסד הלימודי אשר כולל בתוכו גם את התשלום לביטוח תאונות תלמידים אישי. יש לציין כי גם אם ההורים לא שילמו את הביטוח, הילדים עדיין נחשבים כמבוטחים מכיוון שהחובה לבטחם הינה מוטלת על מוסד הלימודים.
מה מקנה לי ביטוח תאונות תלמידים?
ביטוח תאונות תלמידים אישי, מקנה לתלמיד פיצוי במקרה של נכות זמנית, קבועה, או במקרה של מוות, הנגרמו כתוצאה מתאונה שארעה לתלמיד. חשוב לציין כי הפיצוי ניתן ללא קשר לשאלת האשמה, וכי התלמיד יפוצה גם אם הוא עצמו אשם בתאונה. סכום הפיצוי נקבע בהתאם לגורמים רבים כגון: אחוזי נכות, זמן האשפוז וכיוצ'.
האם ביטוח תאונות תלמידים תקף גם בתאונות המתרחשות מחוץ לשעות הלימודים?
ביטוח תאונות תלמידים אישי מכסה תלמידים גם בתאונות שהתרחשו מחוץ לשעות הלימודים. רבים מההורים לא יודעים כי ביטוח תאונות תלמידים חל גם בשבתות, חגים חופשות וגם בימים בהם התלמיד לא נמצא בבית הספר במהלך הלימודים, למשל בעקבות מחלה.
מה עליי לעשות במידה ואני מעוניין להפעיל ביטוח תאונות תלמידים?
במידה וילדך נפצע והינך מעוניין להפעיל ביטוח תאונות תלמידים אישי, עלייך לפעול בדרך הבאה:
- חשוב לתעד תחילה את הפציעה בעקבות התאונה ככל שניתן, בין אם ע"י תמונות ובין אם ע"י עדים אשר יכולים להעיד על התרחשות התאונה ולאסוף את כל המידע הרפואי הקשור לפציעת הילד.
- יש לפנות למזכירות המוסד הלימודי ולבקש טופס תביעת תאונות תלמידים אישי.
- לאחר מילוי הטופס יש לפנות לחברה המבטחת בסיוע המוסד הלימודי של התלמיד על מנת להגיש תביעה בגין תאונות תלמידים. חשוב לציין כי המוסד הלימודי מחוייב לסייע לכם במידת הצורך בהגשת התביעה וללוות אתכם בתהליך.
- עם קבלת הטופס, חברת הביטוח מחוייבת לבחון את התביעה ולפצות אתכם בהתאם לפיצוי שהנכם זכאים לקבל.
האם יש התיישנות לביטוח תאונות תלמידים אישי?
ההתיישנות של תביעות בגין תאונות תלמידים לחברת הביטוח עומד על 3 שנים. חשוב להדגיש כי בגלל שמדובר בתאונות של קטינים תקופת ההתיישנות מתחילה להיספר מהיותו של הילד בגיל 18. כלומר, ניתן להגיש תביעה לביטוח תאונות תלמידים אישי עד שהילד מגיע לגיל 21.
האם אני יכול גם לתבוע את הגורם האחראי לתאונה של הילד שלי במידה והייתה רשלנות?
במצב בו ישנו גורם אחראי שהתרשל במקרה שלכם, ייתכן ועדיף לכם לתבוע אותו ישירות במקום להפעיל את הביטוח של תאונות תלמידים. דוגמה לכך היא למשל במקרה בו תלמיד טבע בבריכה במסגרת פעילות בית ספרית למרות שאסור היה למורה שלו לאשר לו להיכנס לבריכה. היתרון בהפעלת הביטוח הוא שמדובר בהליך מהיר יחסית אשר אין צורך להוכיח בו אשמה. יחד עם זאת, החיסרון בהפעלת ביטוח תאונות תלמידים יהיה בכך שיש סכום מקסימלי אותו ניתן לקבל מחברת הביטוח. במידה ויש אשמה של גורם אחראי, ייתכן ותעדיפו לפנות לבית המשפט לקבלת פיצוי גבוה יותר, אך חשוב להדגיש שמדובר בהליך מורכב אשר לא תמיד פשוט להוכיח כי אכן התקיימה רשלנות באירוע.
במידה וילדכם נקלע לתאונה מומלץ לפנות לעו"ד מומחה לתאונות תלמידים!
פנייה לעו"ד מומחה לתאונות תלמידים תאפשר לכם לבחור מהי הדרך הטובה ביותר לקבל את הפיצוי שמגיע לילדכם עקב התאונה שעבר. משרדינו בעל ניסיון רב שנים בתאונות תלמידים ועורכי הדין במשרד יוכלו לסייע לכם בבחירת המסלול המתאים ביותר על מנת לקבל את הפיצוי הראוי שילדכם זכאי אליו. משרדינו יכול לייעץ לכם בכל הקשור להגשת התביעה, מה הפעולות שעליכם לבצע בטרם הגשת התביעה ואף בליווי מלא מול חברת הביטוח ובמידת הצורך בבית המשפט.
לקביעת פגישת ייעוץ עם עו"ד מומחה לתאונות תלמידים, צרו קשר