רשלנות מקצועית
האמרה הידועה: "קשה למצוא היום בעל מקצועו שעושה את העבודה שלו כמו שצריך", הינה אמרה שנאמרת על ידינו וע"י הסביבה פעמים רבות. לא אחת, אנו נתקלים בבעל מקצוע אשר שילמנו לו על מנת לקבל שירות, ובפועל, במצב הטוב הוא אכן תיקן את הבעיה ובמצב הרע הוא פשוט נטש אותנו באמצע העבודה לאחר ששילמנו לו מכספנו היקר. התופעה הזו נחשבת בשפה המשפטית כרשלנות מקצועית, וייתכן שהנכם זכאים לפיצוי עבור הכספים, הזמן, ואף עוגמת הנפש שנוצרה לכם עקב אותה רשלנות מקצועית של בעל המקצוע שהיה אמור לתת לכם את השירות.
מהי רשלנות מקצועית?
רשלנות מקצועית הינה התנהגות של בעל מקצוע, שאדם סביר ונבון לא היה עושה באותן נסיבות, אשר בעקבות התנהגות זו, נוצר לכם נזק. ישנן דוגמאות רבות לרשלנות מקצועית בה אנו נתקלים ביום יום: רשלנות מקצועית של עו"ד אשר הגיש את התביעה שלכם מאוחר מדי ועל כן היא התיישנה, רשלנות של מהנדס אשר בעקבות הערכה לא נכונה שלו של המבנה נוצרו לכם נזקים רבים בדירה, גם רשלנות של רופא נחשבת רשלנות מקצועית אשר בפועל נקראת בפסיקה רשלנות רפואית. ישנן דוגמאות רבות נוספות מהיום יום, אך הדבר החשוב ביותר על מנת להגיש תביעה ברשלנות מקצועית הוא לאסוף כמה שיותר ראיות על מנת להוכיח בבית המשפט כי התקיימה בעניינכם רשלנות מקצועית.
כיצד אני יכול להוכיח שאכן התבצעה רשלנות מקצועית במקרה שלי?
על מנת להוכיח כי התקיימה רשלנות מקצועית במקרה שלכם, יש להוכיח כי כל יסודותיה על עוולת הרשלנות התקיימו. נדגים זאת ע"י דוגמה של רשלנות מקצועית של עו"ד בתחום המקרקעין. במקרה זה, התובע ביקש לטעון כי עו"ד ביצע רשלנות מקצועית בחישוב מס לצורך מכירת הנכס שלו. עורך הדין באותו מקרה יעץ ללקוח שלו כי הוא פטור ממס כאשר ימכור את הנכס שלו, כאשר בפועל, עורך הדין לא בדק אם אותו לקוח כבר מכר נכס ב-4 שנים הקודמות לכך, דבר המבטל את הפטור ממס:
להלן יסודות עוולת הרשלנות –
- קיומה של חובת זהירות כלפי האדם שניזוק–
יש להוכיח כי לעורך הדין אכן קיימת חובת זהירות כלפי הלקוח. בענייננו, סביר להניח שהסכם שכר הטרחה שהלקוח חתם עליו מול עורך הדין, הקובע כי הוא אחראי למכירת הנכס, יכול להעיד כי קיימת לעורך הדין חובת זהירות כלפי הלקוח.
- הפרת חובה–
יש לבחון האם התקיימה התרשלות של עורך הדין. כך למשל בית המשפט יבחן האם עורך הדין חרג מסטדנרט של התנהגות סבירה של עורך דין בתחום המקרקעין אשר הובילה להתרשלות מצידו. בענייננו, נראה כי התנהגות סבירה של עורך דין בתחום המקרקעין הוא לבחון תחילה האם הלקוח מכר נכס שהיה שייך לו ב-4 שנים האחרונות ורק על סמך זה לייעץ לו בכל הקשור למיסוי במכירת הנכס.
- נזק שאירע וקיום קשר סיבתי בין ההפרה ובין הנזק –
יש לבחון האם התקיים נזק והאם רשלנות מקצועית מצידו של עורך הדין היא זו שגרמה בפועל לנזק. בענייננו, העובדה שעורך הדין לא בחן האם הלקוח שלו מכר נכס ב-4 שנים האחרונות הובילו לכך שיעץ לא נכון בנוגע לפטור למס. בהתאם לכך, הלקוח שלו נאלץ לשלם כספים רבים נוספים, אשר אף ייתכן שבדיעבד הלקוח לא היה בוחר למכור את הנכס עקב חוסר כדאיות כלכלי.
במידה ונפגעתם עקב רשלנות מקצועית מומלץ להתייעץ עם עו"ד מומחה לרשלנות מקצועית!
משרד עורכי דין קלרפלד, בעל ניסיון רב שנים בתביעות רשלנות מקצועית, יוכל לייעץ לכם האם כדאי עבורכם להגיש תביעה עקב רשלנות מקצועית, ומה סיכויי התביעה שלכם.