תאונת ספורט

ספורט הוא דבר בלתי נפרד מהחיים שלנו, בין
תאונות ספורטאם אנחנו עושים את זה באופן עצמאי או כחלק מקבוצה: ריצה, שחייה, טניס, פילאטיס והרשימה רק ממשיכה. יחד עם ההנאה שבאה עם הספורט, לעיתים גם חווים תאונת ספורט, אשר לא אחת יש לה השפעה על חיינו בין אם לטווח הקצר אשר מחייב אותנו להישאר בבית למשל, ובין אם לטווח הארוך כגון נכות שנגרמת עקב תאונת ספורט. רבים מהספורטאים לא מודעים לכך כי המקום בו התאמנו (כגון מכון כושר) ו/או הקבוצה אליה הם שייכים (למשל קבוצת ריצה) מכוסה בביטוח בגין תאונת ספורט, והנם זכאים לפיצוי עבור ימי העבודה שאיבדו, טיפולים שצריכים לבצע (כגון פיזוטרפיה), ובמידת הצורך גם פיצוי בגין נכות שנגרמה עקב תאונת ספורט.

מה נחשב כתאונת ספורט?

תאונת ספורט הינה תאונה שארעה לכם בעת שעסקתם בפעילות גופנית. על מנת לקבל פיצוי עבור הנזק שנוצר לכם עקב תאונת ספורט, עומדים לרשותכם מספר אפשרויות, בהתאם לפעילות בה עסקתם ולמסגרת שאליה היא שייכת –

  1. במצב בו נפצעתם בפעילות אשר שייכת לארגון, התאחדות, איגוד ספורט ו/או חדר כושר –

במצב זה, חוק הספורטאים מחייב את הגופים הללו לבטח את הספורטאים הנוטלים חלק מהפעילות מטעמם עליהם הם אחראים. למשל, במידה ונפצעתם בקבוצת הכדורסל שלכם, המבטח ממנו הנכם זכאים לפיצוי הינה חברת הביטוח של קבוצת הכדורסל.

  1. במצב בו נפצעתם בפעילות ספורטיבית אישית

במצב זה, יש באפשרותכם לקבל פיצוי במידה והנכם מבוטחים בביטוח בריאות פרטי, ו/או פיצוי מגורם צד ג' שהתרשל. לדוגמה: פציעה תוך כדי ריצה עקב בור שהיה בדרך ולא סומן כראוי.

במידה ונפצעתי בתאונת ספורט עקב רשלנות של גוף ו/או אדם, האם אני רשאי לתבוע גם את הביטוח וגם את הגוף ו/או האדם שהתרשל?

התשובה לכך היא בהחלט כן! במידה ונפצעתם בתאונת ספורט יש באפשרותכם לתבוע מספר גופים, כאשר בכל מסלול תביעה יש יתרונות וחסרונות –

  1. תביעת כנגד חברת הביטוח מטעם המקום בו התאמנתם –

במקרה של תאונת ספורט במקום המבוטח על פי החוק (לדוגמה: חדר כושר), עליכם להגיש תביעה לחברת הביטוח. כל שעליכם להוכיח הוא כי תאונת הספורט ארעה במקום המבוטח, והיתרון בהליך זה שאין צורך להוכיח אשמה. מדובר בהליך יחסית מהיר (בהתאם לחברת הביטוח) אך הפיצוי שניתן אינו גבוה ומוגבל בסכום, מכיוון שמדובר בדרך כלל בפוליסת ביטוח בסיסית.

  1. תביעת כנגד הגוף ו/או האדם שהתרשל –

מדובר בתביעה נפרדת בה ניתן לתבוע בבית המשפט את הגוף ו/או האדם שהתרשל ובעקבות כך נפגעתם בתאונת ספורט. היתרון בהליך זה הוא סכום הפיצוי שיכול להגיע לסכומים הרבה יותר גבוהים. החיסרון בהליך זה שפעמים רבות הוא הליך יקר (תשלום לעו"ד, תשלום עבור חוות דעת, אגרות בימ"ש וכיוצ') וכן הוכחת עוולת הרשלנות הינה מורכבת ולא קלה. כמו כן, מדובר בהליך ארוך שיכול להימשך שנים רבות.

  1. תביעה במקרה של קטינים –

במקרה של קטינים בין הגילאים 3-18 ישנו גם ביטוח תאונות תלמידים אישי אשר
מבטח את התלמידים (בין אם בפעילות בתוך ביה"ס ובין אם מחוץ לה), וניתן לתבוע פיצוי עקב תאונת ספורט כחלק מתאונות תלמידים.

מה עליי לעשות במצב של תאונת ספורט?

במידה ונפצעתם בתאונת ספורט עליכם לפעול באופן הבא:תאונת ספורט

  1. לתעד כל דבר הקשור לתאונת ספורט – החל מתיעוד של צילומים של הפציעה ומקום הפציעה, וכלה בגביית עדויות ותיעוד רפואי.
  2. עליכם לפנות לגוף בו התאמנתם ולבדוק באיזה חברת ביטוח הם מכוסים ולבקש את פרטי חברת הביטוח.
  3. חשוב לשמור את כל הקבלות הקשורות לטיפול הרפואי: תשלום למיון, קבלות עבור תרופות שרכשתם, חוות דעת, ייעוץ פרטי וכיוצ'. חברות הביטוח בדרך כלל מבקשות קבלות מקוריות ועל כן מומלץ לסרוק העתקים מהקבלות.
  4. במידה והנכם מבוטחים בביטוח בריאות פרטי – מומלץ לפנות לביטוח ולבדוק האם אתם זכאים לפיצוי כספי עקב תאונת ספורט.

 

האם יש התיישנות להגשת תביעות תאונות ספורט?

כן, בהתאם לנתבע אותו אתם תובעים

  1. במידה ותבעתם את חברת הביטוח בגין תאונת ספורט, ההתיישנות עומדת על 3 שנים.
  2. במידה והנכם תובעים את האדם ו/או הגוף שהתרשל, ההתיישנות עומדת על 7 שנים.

 

במידה ונפצעת בתאונת ספורט, מומלץ להתייעץ תחילה עם עו"ד מומחה לתאונת ספורט!

עורך דין מומחה לתאונת ספורט יוכל להדריך אתכם כיצד עליכם לפעול לאחר שחוויתם תאונת ספורט, בין אם ע"י הנחיות לאיסוף הראיות ובין אם ע"י פנייה לחברות הביטוח ובמידת הצורך בתביעה לבית המשפט. עורך דין מומחה לתאונת ספורט, יוכל לבדוק מאילו גופים הנכם זכאים לקבלת פיצוי וגם להמליץ לכם מהו העיתוי הטוב ביותר להגשת התביעה במידת הצורך.

משרד עורכי דין קלרפלד בעל ניסיון רב שנים בתאונות ספורט!

עורכי הדין במשרד, יוכלו לסייע לכם לקבל את הפיצוי המקסימלי שמגיע לכם מכל גורם רלוונטי הקשור לתאונת ספורט.

לקביעת פגישת ייעוץ עם עו"ד מומחה לתאונת ספורט, צרו קשר