תביעת נזקי רכוש –האם מגיע לי פיצוי ?

נזקי רכוש הינם נזקים אשר נגרמו לרכוש שבבעלותי בשל נסיבות שונות: רכב פגע ברכב שלי בעת שנהג הרכב ניסה להחנות, נזילה מהשכן שגרמה לי נזקים בדירה שלי, שריפה במקום העסק שלי וכיוצ'. נזקי רכוש אלה יכולים להגיע לסכומים גבוהים מאוד ובדרך כלל התשלום נופל על בעל הרכוש, אשר הוא בעל האינטרנס לתקן את הנזק. פעמים רבות, אדם הניזוק בנזקי רכוש, אינו מודע לכך, כי ייתכן והוא זכאי להחזר/פיצוי כספי עבור נזקי רכוש שנגרמו לו. במצבים בהם נזקי הרכוש נגרמו עקב אשמתו של אדם אחר, ייתכן והאדם הניזוק יהיה זכאי להגיש תביעה לקבלת פיצוי.

את מי עליי לתבוע בתביעת נזקי רכוש?

במקרה בו הרכוש שלכם ניזוק, עליכם לבחון תחילה מיהו המזיק? לא תמיד, האדם אשר גרם את הנזק ישירות הוא האדם שאותו אתם צריכים לתבוע. כך למשל, במידה ונוצר לכם נזק עקב נזילה של השכן שלכם שגר מעליכם, האשם בעניין הינו השכן. יחד עם זאת, ייתכן והשכן מבוטח בביטוח דירה המכסה נזקי רכוש שנוצרו עקב נזילה, ובמצב זה עליכם לתבוע את חברת הביטוח שהשכן שלכם מבוטח בה. דוגמה נוספת, היא אדם אשר נתקע במכונית שלכם בעת שניסע להחנות את רכבו. אין מן ההכרח כי האדם שעליכם לתבוע הוא האדם שנהג באוטו. ייתכן והאדם שנהג באוטו אינו בעל המכונית, ועליכם לבדוק מי בעל המכונית ובאיזו חברת ביטוח הרכב מבוטח.

לאיזה בית משפט יש להגיש תביעת נזקי רכוש?

בדרך כלל, תביעות לנזקי רכוש מוגשות בבית המשפט לתביעות קטנות או בבית המשפט השלום בהתאם לסכום התביעה ובהתאם להחלטת התובע.

היתרונות בהגשת תביעות לבית המשפט לתביעות קטנות –

  • בדרך כלל תביעות בבית משפט לתביעות קטנות מהירות יותר מכיוון שלרוב הן מסתיימות בדיון אחד.
  • ככלל, האגרה בבית משפט לתביעות קטנות נמוכה יותר מבית משפט השלום.

החסרונות בהגשת תביעות לבית משפט לתביעות קטנות –

  • סכום התביעה מוגבל לסכום של עד 33,500 ש"ח (סכום זה משתנה מעת לעת).
  • ככלל, עו"ד לא יכול לייצג אתכם בבית משפט לתביעות קטנות.

היתרונות בהגשת תביעות לבית המשפט השלום

  • הסכום המקסימלי להגשת תביעות בבית המשפט הינו 2.5 מיליון ש"ח ועל כן, התובע בעל גמישות רבה יותר בסכום הגשת התביעה.

החסרונות בהגשת תביעות לבית המשפט השלום

  • בדרך כלל מדובר בהליך ארוך יותר אשר מצריך לעיתים מספר דיונים בבית המשפט.


מה עליי לעשות בטרם הגשת תביעת נזקי רכוש?

בטרם הגשת תביעת נזקי רכוש, יש לתעד ככל שניתן את הנזק שנוצר לכם. בנוסף, במידת הצורך יש לבצע חוות דעת של אדם מקצועי לצורך הגשת התביעה. לדוגמה: בתביעת תאונת דרכים יש צורך בדרך כלל בחוות דעת של שמאי, אשר צריך להעריך את הנזק שנגרם לרכב שלכם בעקבות התאונה. כמו כן, במידה ויש נזקים עקיפים לנזקי רכוש שנוצרו לכם כגון: איבוד יום עבודה עקב טיפול בנזילה בבית, יש להשיג את התיעוד המתאים לכך ולהוסיפו לכתב התביעה.

האם מומלץ להתייעץ עם עו"ד בטרם הגשת תביעת נזקי רכוש?

עו"ד מומחה לתביעות נזקי רכוש, יוכל לסייע לכם עוד בטרם הגשת התביעה בדבר סיכויי הצלחתכם בתביעה, והכדאיות בהגשת תביעת נזקי רכוש. כך למשל, ישנם מצבים רבים בהם נוצר נזק לרכוש שלכם, אך גם לכם היה יד בדבר, ועל כן יש לכם "אשם תורם" בכל הקשור לנזק. ייתכן כי במצבים אלה, לא יהיה כדאי עבורכם להגיש תביעה מכיוון שבית המשפט יפסוק כי יש לכם אשם תורם בנזקי הרכוש שנגרמו לכם, ועל כן הפיצוי יהיה נמוך וכתוצאה מכך לא יהיה כדאי עבורכם להגיש תביעת נזקי רכוש. לדוגמה: תאונת דרכים בה רכב אחד פגע ברכב שלכם בעת נסיעה מכיוון שהוא לא עצר בעצור, אך באותה עת החזקתם את הטלפון הסלולארי שלכם ביד ושלחתם הודעה. באותו אירוע נהג הרכב השני היה אשם מכיוון שהוא לא עצר בשלט עצור, אך יחד עם זאת, יכולים לפסוק שיכולתם למנוע את התאונה אם לא הייתם מתעסקים עם הטלפון למשל והייתם ערניים למצב. במצב זה, ייתכן שבשל האשם התורם שלכם, ייפסק לכם פיצוי נמוך, ועל כן לא בהכרח כדאי עבורכם להגיש תביעה.

משרד עורכי דין קלרפלד בעל ניסיון רב שנים בתביעות לנזקי רכוש!

משרדינו יוכל לסייע לכם בתביעות לנזקי רכוש החל מהערכת סיכויי תביעתכם ועד להגשת תביעה מטעמכם וקבלת פיצוי. משרדנו מתמחה בתחום הנזיקין ויכול גם לסייע לכם למצוא את המומחים המתאימים ביותר לתביעתכם (מהנדסים, שמאים וכיוצ') להגשת חוות דעת אשר תשיג לכם את התוצאות הטובות ביותר. במידה ונגרמו לכם נזקי רכוש באשמת אדם אחר, ניתן ליצור קשר לקביעת פגישת ייעוץ.

 

לקביעת פגישת ייעוץ עם עו"ד מומחה לתביעות בנזקי רכוש, צרו קשר!