המשפט המנהלי

כאשר מדברים על תביעות בבתי המשפט, מירב האנשים מייחסים אותן לתחום הפרטי בין אדם לחברו. למשל: סכסוך בנוגע לחוזה שכירות, סכסוך בין אדם לנותן שירותים וכיוצ'. ככלל בסכסוכים כאלה, פונים לבית המשפט לתביעות קטנות, בית המשפט השלום או המחוזי, בהתאם לסוג וסכום התביעה.

נשאלת השאלה מה קורה כאשר אדם נפגע מרשות ציבורית?

האם מדובר באותו סוג של תביעות? האם פונים לאותו בית משפט? התשובה לכך הינה בתחום המשפט המנהלי. כאשר אדם נפגע מרשות ציבורית למשל: בעקבות החלטה של משרד הפנים לגרש אותו ממדינת ישראל בשל חוסר מעמד,מדובר בפגיעה שנוצרה ע"י רשות ציבורית. במקרה כזה, על האדם הנפגע לפנות למומחה בתחום  – משפט מנהלי במטרה להשיג את מבוקשו. יצויין כי המשפט המנהלי בעל כללים ופרוצדורות משלו, אשר יש לפעול בדקדקנות בהתאם לאותם כללים על מנת להשיג את מבוקשכם.

הדרה של ביטוי ?

המשפט המנהלי הינו ההליך המשפטי המסדיר את היחסים בין הפרט לבין רשויות וגופים ציבורים. במילים אחרות – במידה ונפגעתם ע"י רשות ו/או גוף ציבורי כלשהי, עליכם לפנות לתחום המשפט המנהלי, על מנת לקבל פתרון לבעיה שלכם, בין אם מדובר בתביעה לחייב את הרשות הציבורי לפעול בעניינכם ובין אם מדובר בהחזר ו/או פיצוי שאתם זכאים לו.

מיהם הגופים המשפטיים אליהם מפנים את התביעות מול הרשויות ו/או הגופים המנהליים?

המשפט המנהלי קובע לאיזה בית משפט יש לפנות על מנת לקבל פתרון לבעיה שלכם אל מול הרשות. בית המשפט ו/או בית הדין שעליכם לפנות אליו נקבע בתקנות בהתאם לבעיה שעליכם לפתור ובהתאם לגוף שאותו אתם מעוניינים לתבוע. כך למשל בשנים האחרונות נפתח בית משפט חדש הנקרא: בית הדין לעררים, שאליו יש לפנות במידה והנכם מעוניינים להגיש ערר על החלטה של משרד הפנים. במקרים אחרים ייתכן ועליכם לפנות לבית המשפט המחוזי ואף לבג"ץ.

היתרונות

המשפט המנהלי עוסק למעשה בגופים ציבורים אשר בראש ובראשונה יש להם חובות אל מול הציבור. כלומר, משפט בא להגן על ה"אזרח הקטן" תוך כדי שמירה על הצדק החברתי, ומימוש זכויות האזרחים. כתוצאה מכך, המשפט בעל ייחודיות ויתרונות משלו:

  1. זמנים – ככלל, המשפט מסוג זה קובע זמנים קצרים יחסית שעל הרשות המנהלית והפרט לעמוד בהם בהליך המנהלי. כך למשל על האזרח להגיש עתירה מנהלית ללא שיהוי ולא יאוחר מא-45 ימים מיום שההחלטה פורסמה כדין או מהיום שהעותר קיבל הודעה עליה לפי המוקדם. בהתאם לכך, על הרשות המנהלית להגיש כתב תשובה כנדרש ובתוך 30 יום.
  2. נותן מענה לאזרח הקטן– הרשויות והגופים הציבורים בישראל אחראים על מתן שירותים למיליוני אנשים במדינת ישראל. לא אחת, האזרח הקטן ללא כוח מול הרשות הציבורית, ואדם שיפנה אליה במטרה למצוא פתרון לבעייתו, לא אחת הוא נענה בשלילה, ואף לעיתים לא נענה כלל. משפט מנהלי פותר בעיה זו, ומאפשר לאזרח הפרטי, לפנות לבית המשפט במטרה לקבל פתרון לבעייתו. אמנם מדובר בהליך שבדרך כלל מחייב עורך דין, אך בפועל מדובר לא אחת בהליך יחסית מהיר ויעיל שתוצאתו יכול להיות מתן מענה בכלל ופתרון בפרט לבעייה שלכם.

במידה ונפגעתם מרשות ו/או גוף ציבורי והנכם מעוניינים לקבל מענה לבעייתכם, מומלץ להתייעץ עם עו"ד!

למשפט המנהלי יש כללים משלו, המגבילים את האזרח בזמנים מאוד קפדניים לפנות לבית המשפט. בנוסף, עליכם לדעת לאיזה גוף עליכם לפנות, ולא אחת אתם יכולים לבזבז את כספיכם וזמנכם לשווא בהגשת תביעה לבית הדין או לבית המשפט הלא נכונים, ובכך ייתכן ותאבדו את הזכות שלכם, לתבוע את הרשות ו/או הגוף המנהלי.

משרד עו"ד קלרפלד, המתמחה בתחום המשפט המנהלי מול משרד הפנים בכל הקשור לקבלת מעמד במדינת ישראל. משרדינו בעל ניסיון רב שנים בכל הקשור ליצרת קשר וקבלת מענה ממשרד הפנים, ערעורים על החלטות משרד הפנים ובעתירות מנהליות. עורכי הדין במשרד יוכלו לייעץ לכם מהי הדרך המהירה והיעילה ביותר על מנת להשיג את מבוקשתכם. לא אחת, משרדינו חסך זמן רב וכספים רבים ללקוחותינו במתן ייעוץ מקצועי אשר אפשרו לאותו אדם להישאר בישראל במעמד חוקי ולקבל את זכויותיו.

 

לקביעת פגישת ייעוץ עם עו"ד צלצלו:

09-8995871